© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 19

22-04-2017

TIVOLI VE1 - Wilhelmina Boys 5-3

Vandaag wachtte wederom een oude bekende: Wilhelmina Boys A reisde af naar De Heihoef, voor de eerste onderlinge confrontatie sinds dat zij gastheer waren voor het veteranentoernooi. Good-old René stond weer eens aan de aftrap en even later zou ook Jeffrey de R. na enkele jaren weer aansluiten. Hoewel de Tivolianen gewaarschuwd waren voor de lastige eerdere ontmoetingen, begonnen zij verre van goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten werd hun eerste voorzet al achter Bert gefrommeld: 0-1. Maar kort daarna werd de orde alweer hersteld. René ontving de bal op “randje 16” en plaatste hem keurig onder in de hoek: 1-1. Tevens Renés eerste doelpunt in dienst van de veteranen. Tivoli nam het overwicht terug en dat leidde halverwege de eerste helft tot een verdiende voorsprong. Een schot van Hakan spatte op de lat uiteen, nee Hakan dit is geen assist. Waarna Jaffa bij de tweede paal ternauwernood de rebound nog kon binnenvliegen. Om de teams na rust wederom met een gelijke stand te laten beginnen besloot Gijs vlak voor rust de bal in de voeten van de Boyse spits te schuiven. Hij kon vervolgens om Bert heen: 2-2. In de rust had Jeffrey zich klaar gemaakt voor zijn rentree en dat zullen de Boys geweten hebben. De aftrap was amper genomen of Jeffrey waagde zich aan een solo waar zelfs Maradona van onder de indruk zou zijn geweest. Drie of vier Boyse verdedigers werden de Leenderheide opgestuurd, waarna Jeffrey deze actie uiteraard met een doelpunt bekroonde: 3-2. Na een klein kwartier spelen werd Jaffa in het strafschopgebied onreglementair gestopt en kwam de bal op de stip terug. Veteranentopscorer van weleer Jeffrey nam plaats achter de bal en benutte de pingel feilloos: 4-2. De Boys konden hem duidelijk niet stoppen, tot een kwartier voor tijd. Een ongelukkige botsing waarbij knieën elkaar raakten, betekende Jeffrey’s einde van de wedstrijd. Ferry was de invaller van dienst en letterlijk 3 seconden later zette hij met een bal buitenkant rechts René alleen op de doelman: 5-2. Over een brede selectie gesproken…! Het slotakkoord was voor de gasten uit Best. Een schot van een meter of achttien was Bert te machtig: 5-3. Met een weekje rust voor de boeg vanwege de verjaardag van onze Koninklijke Hoogheid staan er voor dit seizoen nog twee uitwedstrijden op het programma. Tussendoor zal ook ons vaandelteam voor het eerst in 37 jaar kampioen worden, dus de vraag is hoe het andere oranje komende wedstrijd in Oerle aan de aftrap zal verschijnen. De webryder, Marc van Hout