© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 4

15-10-2016

Tivoli VE1 - Braakhuizen VE2 5-2

Niet vaak zal een afgelasting beter zijn uitgekomen voor de Tivolianen dan vorige week, een kater en loodzware opponent is doorgaans niet de meest ideale combinatie voor een voetbalwedstrijd. Vandaag begon het “weekje Braakhuizen”, eerst thuis tegen team B en een week later op bezoek bij team C. Een op het oog eenvoudig rollertje was in minuut 4 de aanleiding voor de 0-1. Doelman Mark ging te wild richting de bal en moest lossen, daardoor kon de spits de bal in het lege doel schuiven. Tien minuten later stond het alweer gelijk. Met een schitterende pegel die precies op tijd daalde wist Thuur zijn eerste doelpunt sinds september 2014 aan te tekenen: 1-1. Met het hoofd nog in de wolken was de achterstand binnen twee minuten weer terug, nu was Mark wel kansloos: 1-2. Maar wat Braakhuizen kan, kan Tivoli ook moet Ferry gedacht hebben. Want ook twee minuten later verzorgde hij met een snoeihard schot die de doellijn niet leek te halen voor de 2-2. De supporters waren net zo verrast als de doelman! Een kwart wedstrijd gespeeld en alweer vier doelpunten gezien, de neutrale toeschouwers verveelt zich nooit bij onze SV. Nog voor rust waren treffer vijf en zes ook een feit, ditmaal beide keren in hetzelfde doel. De 3-2 kwam na 28 minuten op naam van Frans en op slag van rust maakte Ferry deze keer wel een normale goal: 4-2. Het verzet bij Braakhuizen leek gebroken. De tweede helft waren de aanvallen van hun zijde schaars te noemen en de Tivolianen konden zodoende makkelijk stand houden. Zowel Braakhuizen als Tivoli leek zich te verzoenen met deze uitslag. Geheel volgens dit spelbeeld vorderde de tweede helft dan ook, er was geen karrevracht aan kansen of doelpunten te noteren. Het grootste gevaar van Braakhuizense kant kwam vooral voort uit dode spelmomenten, maar deze zorgden nooit voor grote problemen aan Tivoliaanse zijde. Toen iedereen de einduitslag al met potlood had ingevuld, besliste Jesse toch nog anders. In de slotminuut tekende hij met de 5-2 voor zijn eerste officiële veteranendoelpunt. Zo was er op de valreep dus ook nog een persoonlijk succesje te vieren. Negen punten uit de eerste drie wedstrijden, er kan dus gesproken worden van een goede seizoenstart. Maar het meest bijzondere aan deze start is dat er in iedere wedstrijd minimaal zeven doelpunten zijn gevallen, met een uitschieter naar elf goals. Dat wil zeggen dat de toeschouwers tot nu toe iedere 8,5 minuut een goal te zien hebben gekregen. Volgende week weer een test, wordt het ook weer een spektakelstuk? De webryder, Marc van Hout