© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 18

15-04-2017

RPC VE1 - TIVOLI VE1 1-3

Na de negatieve recordreeks van drie nederlagen op rij, hebben de Tivolianen zich ondertussen weer herpakt met drie overwinningen en een doelsaldo van 19-4. De niet-scorende periode lijkt dus weer achter de rug en tegen RPC lijkt het een ideaal moment om opnieuw uit te halen. In een grootse entourage mochten de Tivolianen aftrappen op het hoofdveld, helaas was die entourage zo’n 30 meter verderop bij de Euro Hockey League. Desalniettemin waren de Tivolianen niet echt onder de indruk van het lawaai en begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na zeven minuten bediende Jaffa Hakan met een lange bal en op zijn beurt liet Hakan de doelman kansloos: 0-1. Het kwartier stond nog net niet op de klok toen Rick de achterlijn wist te bereiken. Zijn voorzet werd door de doelman op clowneske wijze verwerkt, waarna Ferry er als de kippen bij was om af te ronden: 0-2. Dus stonden hij en Hakan net als voor de wedstrijd wederom op de gedeelde tweede plaats van het lijstje clubtopscorers. De wedstrijd was wat later begonnen, dus om deze wel weer op tijd te beëindigen besloot de scheidsrechter tot het spelen van twee keer dertig minuten. Jullie begrijpen het wel: in het laatste kwartier voor rust gebeurde niets meer. Bij de aftrap van de tweede helft had een donkere spits van RPC de knollentuin betreden (geen wonder dat zij graag de velden van Tivoli willen…). Vanaf de eerste minuten was al duidelijk dat de Tivoliaanse verdediging en met name Hennie hun handen vol zouden hebben aan deze watervlugge spits. Na zeven minuten was de spanning terug in de wedstrijd, een razendsnelle counter waarbij de zojuist benoemde speler aan de basis stond werd achter Patrick gewerkt: 1-2. Vervolgens werden de Tivolianen terug gedrukt, maar met het nodige kunst- en vliegwerk van de verdedigers en Patrick werd voorlopig standgehouden. Langs de lijn deed coach in opleiding Frank G. enkele tactische omzettingen, waaronder dat Jaffa zich alleen tot aanvallen moest beperken. En vrijwel direct resulteerde dit in effect. Jaffa ontving de bal van achteruit, ging op de doelman af en legde op het juiste moment af op de meegekomen Ferry: 1-3. Bij RPC zakte de moed door zo’n tactisch grootmeester duidelijk in hun schoenen, dus de resterende 10 minuten konden de Tivolianen rustig uitspelen. Vermeldenswaardig was nog wel dat Ronny met zijn puike uitvoering van de Fosbury-flop achter de reclameborden verdween bij het halen van de bal. Van hem is tot op heden niets meer vernomen… Een onverwacht zware wedstrijd begon met psychologische oorlogsvoering, een onbespeelbaar en ongemaaid veld was voor RPC niet voldoende om de punten in eigen huis te houden. De Man of the match was vandaag Ferry, die ondanks het overlijden van zijn vader een dag eerder “gewoon” speelde en eigenhandig voor twee van de drie doelpunten tekende. De webryder, Marc van Hout