© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 11

18-02-2017

TIVOLI VE1 - Braakhuizen VE3 2-1

Afgelopen week hadden de veteranen zich verheugd op een confrontatie met Braakhuizen B, maar er volgde wederom een afgelasting. Maar niet getreurd, ook vandaag stond er weer een ontmoeting met Braakhuizen op het programma. Dit keer stond het C-elftal tegenover de Tivolianen, dus er was een kans om de 2-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd recht te zetten. Tivoli was met een duidelijk doel het veld ingestapt en zetten gelijk Braakhuizen onder druk. De verdeling van het balbezit had je in deze fase makkelijk met verkeersborden weer kunnen geven, want het was ongeveer 70-30 ruw geschat. Maar ook nu deed het probleem uit de heenwedstrijd zich voor: de bal wilde er maar niet in. Na een kwart wedstrijd begon Braakhuizen zich onder de druk uit te voetballen en dus konden zij ook steeds vaker aan aanvallen denken. Ondanks dat had Tivoli nog steeds het betere van het spel, maar het zou wederom Braakhuizen zijn dat wel wist te scoren. Op slag van rust deed Henk een “Henkie” in het strafschopgebied, met als resultaat dat de bal op de stip ging. Een overduidelijke penalty dat zag iedereen, behalve Hennie natuurlijk want tot ver na de wedstrijd bleef hij bij zijn standpunt. De elfmeter werd onberispelijk binnen geschoten dus was Mark kansloos: 0-1. De tweede helft kon de Tivoliaanse grensrechter ongeveer vanaf de middenlijn volgen, alles voltrok zich op de Geldropse helft. Hoewel de duimschroeven steeds strakker werden aangedraaid door de Tivolianen, had dit nog steeds niet het gewenste effect in de vorm van een of meerdere doelpunten. Om hier verandering in te brengen, werd besloten om een kwartier voor tijd een stormram erin te brengen. Meestal zijn dit grote, lompe spitsen die elke lange bal zouden winnen, maar in het geval van Tivoli kwam Hakan tussen de lijnen. En met effect! Vijf minuten na zijn invalbeurt gaf hij een voorzet, die door Henk met een knappe volley tegen de touwen werd gerost: 1-1. Zou de technische staf ook de Gouden Pik van Louis van Gaal hebben? Voor een gelijkspel waren de Tivolianen niet uit bed gekomen, dus de druk hield aan. Vijf minuten voor tijd belandde een corner van Rick perfect bij Antonio op zijn hoofd. Zoals geleerd in de jeugd werd deze vakkundig naar beneden gekopt, waarna hij tergend langzaam in de uiterste hoek verdween boven het mannetje bij de paal: 2-1. Braakhuizen was geknakt en de wedstrijd was over. Hoewel er na twee keer 2-1 meestal een verlenging op het veld volgt, volgt deze bij de veteranen uiteraard in de kantine. Daar was wel duidelijk wie er uiteindelijk zou winnen, hoewel Braakhuizen wel een dappere poging deed! De eerste zege van 2017 was dus een feit. Om daar vervolg aan te geven zal Woenselse Boys en hun trucs het moeten ontgelden. De Webryder, Marc van Hout