© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 8

12-11-2016

Geldrop VE1 - TIVOLI VE1 1-3

Hoewel het nog niet eens halverwege november was, ging vandaag de tweede helft van de competitie al van start met de uitwedstrijd tegen Geldrop. Na de doelpuntrijke heenwedstrijd (6-5 winst) waarbij de Tivolianen tot drie keer toe terug kwamen van een achterstand, was het vandaag zaak om te herstellen van de slechte match van vorige week bij Gestel. Dat herstellen moest wederom vanuit een achterstand gaan gebeuren, want binnen vier minuten had Geldrop de bal al tegen de touwen gewerkt. Een schot belandde buiten bereik van Mark op de kruising, de verdediging stond apathisch te kijken hoe vervolgens de rebound wel binnen gewerkt werd: 1-0. Hierna kabbelde de wedstrijd voort, zonder noemenswaardige fouten. De ploegen waren het eerste gedeelte gelijkwaardig, maar langzaam maar zeker namen de Tivolianen de regie in eigen hand. De tweemansvoorhoede bestaande uit Ferry en Hakan werd vaker gezocht en gevonden, maar zij wisten de eerste helft het doel nog niet te vinden. Toch viel vijf minuten voor rust de verdiende gelijkmaker. Een aanval door het hart van de Geldropse defensie kwam via Bas bij Henk terecht en hij tekende voor zijn eerste van het seizoen: 1-1. Kort hierna volgde het rustsignaal. In het begin van de tweede helft had Tivoli de regie nog in handen en zij zocht steeds vaker de weg richting het vijandelijke doel en de voorsprong. Exact tien minuten duurde het wachten hierop. Ondergetekende was al onderweg naar huis, maar zag vanaf een afstand nog hoe Ferry de bal bij Frans wist te bezorgen die op zijn beurt doeltreffend uithaalde: 1-2. Het verdere verloop is zoals gezegd dus aan de webryder voorbij gegaan, maar uit zeer betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Hakan gescoord heeft. Dit kon niet waar zijn, na weken van droogte nu wel een treffer? Enig onderzoek wees uit dat tien minuten voor tijd de assist op naam van Rick kwam en het echt Hakan was die ein-de-lijk zijn eerste van het seizoen maakte: 1-3. Hiermee was de wedstrijd ook ten einde. Een degelijke 1-3 zorgde vandaag voor de tweede overwinning van het seizoen in een uitwedstrijd. Het was minder doelpuntrijk dan de eerdere ontmoeting dit seizoen, maar al met al was het een redelijke generale repetitie voor de ontmoeting tegen EFC. Dit belooft weer een loodzware opgave te worden. De webryder, Marc van Hout