© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 12

04-03-2017

Woenselse Boys VE1 - TIVOLI VE1 3-1

Een dag voor de altijd beladen wedstrijd bij Woenselse Boys waren de Tivolianen in het kader van Club van de Maand van AmateurVoetbalEindhoven te gast bij de wedstrijd FC Eindhoven – Telstar (4-2). Toen de stofwolken van die avond waren opgetrokken bleek dat er slechts tien Tivolianen aan de aftrap stonden, waaronder ondergetekende. Eentje had zichzelf een hersenschudding gezopen, de andere had zich verslapen en de 14e man vandaag was later vanwege werk. Ik zal maar niet verklappen wie waarbij hoort, Michael, Jesse en Hakan. Aan de andere kant van de aftrap stond nog een Tivoliaan op het veld. Niels de Haas maakte uiteraard onder toeziend oog van vader Jeffrey vandaag verrassend zijn opwachting. Met een verder ook vrij jonge tegenstander beloofde het een zware wedstrijd te gaan worden. In de beginfase waren de Tivolianen dan ook aangewezen op tegen houden. Een klein kwartier ging dit met het nodige kunst- en vliegwerk nog goed, maar toen was het een Boyse middenvelder die Hennie iets te ver voor zijn goal zag staan en vanaf een meter of dertig de bal boven Hennie binnen schoot: 1-0. Weer een aantal minuten later leken de Boys al de genadeklap uit te delen. De korte uittrap van Hennie werd te makkelijk ingeleverd, met als gevolg dat Hennie compleet uit positie stond. De spits zag dit en plaatste de bal buiten Hennie’s bereik: 2-0. Verdere schade wisten de Tivolianen tot de rust te voorkomen, dus de wedstrijd was nog niet definitief verloren. Ondertussen waren Hakan (nog zonder schoenen) en Jesse ook gearriveerd, dus de tweede helft was het wat spelers betreft weer gelijk. De Boys hadden overigens niet eens door dat zij tegen tien man stonden… De tweede helft kwam Tivoli als herboren uit de kleedkamer en zeker toen ondergetekende zijn plaats aan Hakan had afgestaan, gingen zij vol op jacht naar de gelijkmaker. Vooral met de counters met Mike en Hakan voorin hadden de Boys het zwaar. Uit een van deze counters was het dan ook Mike die voor de aansluiting wist te zorgen. Het geloof was weer helemaal terug en er zat zeker meer in het vat. De Boys hadden alle moeite om het Tivoliaanse geweld tegen te houden, totdat zij vlak voor tijd redelijk uit het niets de wedstrijd besliste. Een steekpass zette de spits alleen voor Hennie, hij werd vakkundig uitgespeeld: 3-1. Ondanks een helft met een man minder gespeeld te hebben, hebben de Tivolianen meer kunnen doen dan alleen tegenhouden. Zeker in het middelste gedeelte hing de gelijkmaker in de lucht, maar het mocht niet zo zijn. Volgende week is de confrontatie met Gestel alweer de laatste wedstrijd van dit gedeelte van de competitie. De webryder, Marc van Hout