© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 10

04-02-2017

TIVOLI VE1 - Waalre VE1 1-2

Waalre, bijna altijd een moeilijke tegenstander wat dan ook vaak resulteert in een nederlaag. De wedstrijd uit de heenronde is afgelast, dus de vraag is hoe zij vandaag zullen aantreden en hoe beide teams de winterstop hebben overleefd. Om het jaar maar gelijk goed te beginnen: Mike maakt vandaag weer zijn rentree aan Tivoliaanse zijde na bijna een jaar blessureleed. Tivoli opende de wedstrijd sterk, met name het middenveld stond goed zodat ze zowel voorin als bij de verdediging op tijd hulp konden verlenen. Toch waren de eerste kansjes voor Waalre, maar steeds vonden zij aan het eind van hun aanval doelman Mark op hun pad. Aan de overkant gebeurde gedurende de helft vorderde exact hetzelfde, alleen troffen daar de Tivolianen niet Mark op hun pad maar de Waalrese goalie. Beide ploegen waren na zo’n lange winterstop duidelijk nog zoekende, dus het spektakel werd bewaard voor de tweede helft. Aan het begin van de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: geen enorme kansen van beide partijen en de kansen die er wel waren werden vakkundig afgestopt. Na een kwartier zo gespeeld te hebben, konden de bordjes van het scorebord eindelijk gebruikt worden. Perry gaf een lange bal van achteruit, Mike vertrok precies op tijd (goed beoordeeld door de scheidsrechter, terwijl de vlag omhoog ging) en rondde af alsof hij nooit is weggeweest: 1-0. Maar wie dacht dat Tivoli hier vertrouwen uit kon putten had het mis, de tegengoal leek eerder een wake-up-call voor Waalre en zij trokken ten strijde. Amper vijf minuten later stond het alweer gelijk. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door de Waalrese rechtsbuiten tegen de touwen geknald: 1-1. Vier minuten later werd de schade zelfs nog groter voor de Tivolianen. Een vlugge counter van Waalre was hiervoor de oorzaak. Bas en Mark waren beide te laat op de plaats van bestemming om de bal te onderscheppen, waarna het voor de spits een koud kunstje was (letterlijk en figuurlijk) om zijn club op voorsprong te schieten. Er moest dus weer wat gebeuren. Tivoli begon de laatste minuten wel op de Waalrese deur te kloppen, maar zij deden in het restant van de wedstrijd niet meer open. Normaal gesproken is een nederlaag tegen Waalre vooraf al ingecalculeerd, dus het uiteindelijke resultaat lijkt geen verrassing. Echter gezien het spel vandaag was een puntendeling een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ondertussen heeft Mike dit seizoen in elke wedstrijd waarin hij meedeed gescoord en hij is heel gebleven, dus dat belooft wat voor de komende weken. Volgende slachtoffer: Braakhuizen B. De webryder, Marc van Hout