© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 1

10-09-2016

TIVOLI VE1 - Geldrop VE1 VE1 6-5

Op zaterdag 10 september was de zomerstop ten einde. Dit betekent dus dat voor het achtste seizoen de bal aan het rollen werd gebracht door de veteranen. Een nieuw bijzonder seizoen, waarin anderhalve competitie zal worden afgewerkt waarvan de laatste tien wedstrijden tegen veelal onbekende tegenstanders. Vandaag stonden met Mark en Nicky twee debutanten aan de aftrap, dit zorgde er tevens voor dat Nicky de derde speler werd die net als zijn vader in het veteranenelftal heeft gespeeld. In de zomerstop is onze Antonio voor de eerste keer vader geworden, dus dat beloofde vuurwerk van hem vandaag. De zomerstop zat bij de meeste Tivolianen duidelijk nog in de benen, want binnen zes minuten stond er een 0-2 achterstand op het bord. Nauwelijks drie minuten was de wedstrijd oud toen een steekpass door het hart van de Stratumse verdediging de spits bereikte die binnenkant paal doel trof: 0-1. Twee minuten later werd een voorzet bij de tweede paal binnen gewerkt: 0-2. Dit was duidelijk niet echt het debuut waar Mark onder de lat op gehoopt zal hebben, maar de wedstrijd was nog lang. Na een kwartier was een corner van Hakan die opmaat voor de gelijkmaker. Een voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door (jawel!) Antonio: 1-2. Met de bal onder zijn shirt en een duim in zijn mond werd als een ware professional dit doelpunt natuurlijk gevierd. Helaas waren zijn vrouw en kind toen nog niet aanwezig om mee te delen in de feestvreugde. Een minuut later verzorgde Hakan wederom een assists. Dit keer werd Nicky bereikt en plaatste de bal van zo’n twintig meter in het kruis: 2-2. Blijkbaar was er niets geleerd van de beginfase, want binnen de kortste keren was het gat weer twee. Na twintig minuten wist Mark een schot half te pareren, maar de reboud werd op de lijn binnen gelopen: 2-3. En drie minuten later zorgde een bekeken schot van achttien meter voor de 2-4. Wederom was het de beurt aan Antonio om orde op zaken te stellen. Hij veroverde de bal, leverde deze in bij Nicky. De Geldropse doelman werd omspeeld en de 3-4 was een feit. Hiermee was het eerste deel van het doelpuntenfestijn ten einde. Twee minuten was de tweede helft onderweg toen het achtste doelpunt van de dag werd genoteerd. Een vrije trap van Nicky werd gestopt en de rebound kwam uit bij, hoe kan het vandaag ook anders: Antonio. Met zijn tweede van de middag stond het dus weer gelijk: 4-4. Daarna leek de storm te gaan liggen. Olivia, de kersverse dochter van Antonio, en zijn vrouw arriveerde even later op het sportpark. Langs de lijn ging de aandacht dus daar naar uit en dat begrepen ze binnen de lijnen ook, want er gebeurde een tijdje niets. Halverwege de tweede helft kwamen de Tivolianen voor de derde keer deze middag op achterstand. Wederom was een snelle aanval door het centrum onze verdediging en doelman te machtig: 4-5. En zoals het vandaag blijkbaar moest zijn, werd het wederom gelijk. Hakan was wederom met een corner de aangever, maar de doelpuntenmaker was een bijzondere! Als je van de Tivolianen een lijstje zou moeten maken wie het gevaarlijkste in de lucht was, zou zijn naam hoogstwaarschijnlijk ergens onderaan eindigen. Maar het was niemand minder dan Jaffa die boven de Geldropse verdediging uittorende en de 5-5 binnen kopte met nog dertien minuten op de klok. Vijf minuten voor tijd ontving Jaffa een lange bal. Hij draaide zich vrij en met een uiterste krachtsinspanning wist hij al vallend de 6-5 precies in het hoekje binnen te schieten! De eerste voorsprong voor de Tivolianen bleek uiteindelijk ook meteen de beslissende, want kort daarna klonk het eindsignaal. Niet alleen Redbull geeft je vleugels, maar een vaderschap doet dat zeker ook. Het levende bewijs Antonio werd vandaag dan ook terecht als Man of the Match gekroond. Het spel vandaag was nog lang niet altijd even goed en vooral verdedigend liet het zo nu en dan te wensen over, maar voor de neutrale toeschouwers was het vandaag wel genieten. Het minpunt van vandaag was dat captain Frank uitviel met het op het oog ernstige knieblessure, dus langs deze weg beterschap. Volgende week de eerste van de drie uitwedstrijden, te beginnen in Eersel. De webryder, Marc van Hout