© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 1

18-09-2016

De Valk 7 - TIVOLI 4 1-2

Opstelling eerste helft, Poppel in de goal, linksback Ronald, centrum verdedigers Stubbs en Fred, rechtsback Yuri Linkshalf Marvin, centraal middenveld, Petje en Dion, rechtshalf Eddy, 2 spitsen Robke en Carapiet De spanning was voelbaar in de kleedkamer voordat de wedstrijd begon...Iedereen was ook op tijd. Onze nieuwe tenues werden uitgedeeld, geeft toch altijd wel een extra boost. Het nieuwe tenue, van Nike trouwens, zat bij iedereen als gegoten, vooral Fred zag er sexy uit. De wedstrijd: We begonnen de wedstrijd geconcentreerd en het balletje ging lekker rond, er werd goed geluisterd en we luisterden bijna altijd naar het coach moment, petje...kaatsen ipv draaien in de tegenstander. De eerste goal kwam tot stand nadat de bal wel een keer of 47 van voet tot voet ging, en ja allemaal voeten van Tivolianen, Carapiet steekte Robke weg, die eigenlijk met zijn rechtervoet moest afronden maar toch besloot om met links te punteren, DOELPUNT! Als tie had gemist dan had tie een potje klappen gekregen. De eerste helft hadden we behoorlijk onder controle..De nieuwkomer Ronald moest ff wennen aan ons zeer hoog niveau maar luisterden goed naar zijn medespelers en kwam daarna goed in de wedstrijd. Doelman van Poppel, speelde een meer dan prima wedstrijd , Fredje en Stubbs schrokken zichzelf kapot toen hij opeens bij een diepte bal van de tegenstander LOS!! riep. Stubbs had de bal evt kunnen controleren maar hij liet m lopen en jawel Van Poppel had de bal klemvast. Marvin was nog een beetje aan het zoeken naar zijn acties maar je ziet nu al dat hij een aanvallende aanwinst is, en dat kunnen we wel gebruiken, dacht ik zo. We gingen dus rusten met een 0-1 voorsprong! Tweede helft: Coentje kwam erin voor Eddy, dus als rechtshalf.. Coentje zijn favoriete positie bleek na de wedstrijd. Pasje verving Ronald als linksback. De mannen van De valk hadden de tweede helft meer overwicht en we stonden dus meer onder druk... Maar er lag dus wel veel ruimte achter hun laatste linie.... Van wie de pass kwam, dat weet ik niet meer? Wie wel? (Assist van Marc Carapiet, red.) Maar Robke kwam eigenlijk 1-1 op keeper met aan zijn linkerzijde Carapiet hierdoor werd het ook moelijker voor de keeper, en Robke profiteerden hiervan door de bal langs de keeper in het netje te schieten, DOELPUNT!! 0-2!! Hierna kwamen we nog meer onder druk te staan.. Fredje trapte de bal met al zijn power zo ver mogelijk weg,terwijl die onder druk stond, bij het neerkomen kwam Fredje ongelukkig terecht, waardoor wij dachten.. die voetbalt nooit meer. Maar Fredje zou Fredje niet zijn dat tie toch gelukkig weer op stond, helaas moest tie wel gewisseld worden. Hierdoor kwam er een tactische wissel,ingeleid door Yuri lees, Stubbs. Carapiet laatste man samen met Stubbs, en Marvin in de Spits en Ronald als vervanger van Fredje als linkshalf. Er was nog maar 1 minuut te spelen, dus wat kon er nog gebeuren? 0-2 niets aan het je.. Bij de allereerste bal die Carapiet te verwerken kreeg in zijn nieuwe positie, had tie een slechte controle over de bal in onze eigen zestien, zijn tegenstander kwam achter zijn rug vandaan( was het buitenspel??) en trapte de tegenstander onderuit, penalty! Natuurlijk kwamen er vele protesten tegen de scheidsrechter, die overigens prima floot, maar hij gaf toch een penalty. Van Poppel zei, gasten maakt niet uit, ik pak m wel! En...natuurlijk was tie kansloos 1-2...Met nog een minuut of twee te spelen hebben we de overwinning uiteindelijk binnen gesleept, TRES PUNTOS!! Verdiend gewonnen! Al met al een lekker begin, goed geluisterd naar elkaar, geen grote mond tegen de scheidsrechter en allemaal 100 % inzet en dat vind ik uiteindelijk nog het belangrijkste! Ik stel voor dat we voortaan de wedstrijd verslag elke week door een andere speler laten typen, aangezien pasje door zijn werkzaamheden binnen Tivoli hier geen tijd/zin meer in heeft.. PS Jaffa deze overwinning was voor jou!! El ocho 8 Stubbs