© Copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag 7

05-11-2016

Gestel VE1 - TIVOLI VE1 1-1

Uitwedstrijden bij Gestel zijn klaarblijkelijk altijd een apart verhaal. Daar waar zij in de eerste seizoenen een heuse angstgegner voor de Tivolianen waren met een goede ploeg, waren het de laatste jaren vooral de Tivolianen die op het kunstgras in gevecht met zichzelf waren om een “normaal” resultaat te boeken. Ook vandaag werd er weer afgetrapt op kunstgras, vlak voordat het donker was. De discussie over kunstgras is momenteel hot, omdat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in zitten. Toen Gestel in de tiende minuut een corner mocht nemen, waren de meeste veteranen hier waarschijnlijk ook druk over het aan discussiëren. Het gevolg was dat niemand oplette bij de voorzet en iemand in het geelblauw eenvoudig kon afronden: 1-0. De Tivolianen konden dus weer in de achtervolging. Al gauw bleek dat Gestel (een van) de minste tegenstander was tot nu toe, dus kat in het bakkie zou je denken. Dit liep echter anders, Het andere Oranje had moeite om het spel te maken en de eindpass ontbrak steeds aan nauwkeurigheid. Net als de afgelopen wedstrijd bood een dood spelmoment soelaas, vandaag na 22 minuten om precies te zijn.. Frans nam plaats achter de bal bij een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Hij schoot direct, de doelman kon weliswaar redden maar de bal belandde wederom bij Frans die ditmaal wel doeltreffend wist uit te halen: 1-1. Ondertussen was de zon allang onder en kon er in de rust orde op zaken gesteld worden. De tweede helft begon. Tenminste dat denk ik, want hoewel de lichtmasten aan stonden gaven zij misschien nog wel minder licht dan een waxinelichtje. Als de Tivolianen dit geweten hadden, hadden ze tijdens het weekendje Valkenburg vorig seizoen wel wat mijnwerkershelmen mee kunnen nemen. Maar deze waren dus niet voorradig. Het verslag van de tweede helft is kort samen te vatten: Hennie klaagde over het licht, Tivoli probeerde aan te vallen maar zonder resultaat, ondertussen klaagde Hennie over het licht, Gestel was onmachtig, Hennie klaagde nog steeds, er werd niet meer gescoord en Hennie had dus nog meer reden tot klagen. De beelden staan niet eens op het netvlies gebrand, dus snel vergeten deze pot. Bij een bijzonder slechte wedstrijd hoort natuurlijk ook een bijzondere statistiek. Voor het eerst sinds de eerste wedstrijd uit het seizoen 2014/15 speelden de Tivolianen weer eens gelijk (toen 4-4 tegen Woenselse Boys). In daaropvolgende 45 wedstrijden stapten de veteranen 28 keer als winnaar van het veld. Met dertien punten uit zeven wedstrijden is de eerste competitiehelft niet bepaald goed te noemen. Volgende week wacht Geldrop, nieuwe ronde nieuwe kansen. De webryder, Marc van Hout