HISTORIE

Tivoli en RPC kunnen best op een sportpark spelen

SV Tivoli en RPC spelde op dinsdagavond een oefenpotje tegen elkaar. RPC won het duel met 1-4

Terwijl de gemeente Eindhoven in allerlei vergaderingen en besprekingen zich druk maakt over een mogelijke verhuizing van RPC naar sportpark De Heihoef (de thuishaven van buurclub Tivoli) en de lokale pers er ook af en toe maar vast eens melding van maakt, besloten de beide verenigingen om in een vriendschappelijke wedstrijd aan te tonen dat zij prima een potje konden ballen op één sportpark, op één veld. Kersverse 3e klasser Tivoli was de gastheer en wilde 2e klasser RPC laten zien hoe er op De Heihoef gespeeld gaat worden. Vroeger werd door alle teams van beide verenigingen gestreden om "de Straotemmer" en in deze Stratumse derby herleefden deze goede oude tijd. Beide ploegen misten wat basiskrachten en de meest opvallende man op het veld was doelman Sten Otter bij RPC, die na 1½ jaar blessureleed zijn rentree maakte. Waar Tivoli meteen de grote buur wilde laten zien waar ze toe in staat waren, scoorde RPC al vroeg in de wedstrijd de 0 – 1 via Koen van Kemenade. Halfweg de eerste helft verdubbelde Rick Wijnen op aangeven van Solomon de score en leken de verhoudingen duidelijk. Na een foute pass in de RPC verdediging scoorde echter Leroy Renders heel attent vlak voor rust de 1 – 2 en met die aansluitingstreffer leek er nog van alles mogelijk na de rust. Tivoli drong steeds meer aan en de wedstrijd werd over en weer wat feller, niet gemeen, maar wel steviger. Waar Tivoli van een mogelijke gelijkmaker droomde, werd die droom toch ruw verstoord toen wederom Rick Wijnen heel beheerst de 1 – 3 binnen schoof. Wederom Rick Wijnen scoorde uit een mooie diepte pass zijn 3e en RPC's 4e goal. Sommigen bij Tivoli dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter wees gedecideerd en terecht naar het midden en honoreerde zodoende de hattrick van Wijnen. Met deze stand werd met de vroeg invallende duisternis ook het eindsignaal gehaald en lieten de beide clubs zien dat zij best op één sportpark kunnen spelen. Bron: Amateurvoetbaleindhoven.nl 29 agustus 2018