© Copyright s.v.Tivoli
TIVOLI JO9-1

Wedstrijdverslagen

Bekerwedstrijden

van Dion Bell Door de gestage groei van spelers JO9 hebben dit seizoen weer 2 JO9 teams. Leendert Bakker heeft zich aangeboden als trainer voor JO9-2 en Coen Vaesen heeft aangegeven ons te willen assisteren bij de trainingen. 02-09-2017

Tivoli JO9-1 – SBC JO9-5 (10-1) 11-1

De eerste wedstrijd van seizoen 2017-2018. Met slechts 1 training in de benen en veel spelvorm wijzigingen was deze bekerwedstrijd tegen SBC de 1e test. Het koste wat moeite het veld uit te zetten, maar met behulp van de ouders was het veld gereed. En snel bleek dat ons spelniveau een stuk hoger lag dan onze tegenstander, waardoor we redelijk eenvoudig op een 10-1 ruststand kwamen. Tijdens de rust afgesproken dat samenspel nu belangrijker was dan scoren, dat werd goed op gepikt. Alles werd toch geprobeerd om Noah ook te laten scoren, helaas is dit niet gelukt. De spelregel wijzigingen zijn goed op gepakt en het kleinere speelveld maakt het spelletje actiever. 11-09-2017

Geldrop JO9-6 - Tivoli JO9-1 (0-5) 0-9

Met dezelfde opstelling en instelling begonnen wij de wedstrijd, maar ook hier was heel snel duidelijk dat wij veel te sterk waren voor deze tegenstander. Na de 1e time-out (na 10 minuten) heb ik opdracht geven veel te combineren en via de zijkanten de bal voor het doel te brengen. Natuurlijk ging dit ten kost van het doelsaldo, maar het was een goede training. Op naar de volgende bekerwedstrijd.

16-09-2017

Tivoli JO9-1 - SJO Juventud JO9-2 26-0

De 3e bekerwedstrijd, de overige 2 waren eenvoudig gewonnen en de uitslagen van de vorige wedstrijden van de komende tegenstander waren duidelijk, ook deze tegenstander zal te zwak zijn. Vanaf de 1e minuut was al duidelijk dat we geen tegenstand zouden krijgen vandaag. Een extra opdracht gegeven aan de kids, zodat het niet een groot doelpunten festijn zou worden, maar dat er ook iets geleerd zou worden. Bij een ruststand van 15-0 moest de 2e helft zoveel mogelijk met de verkeerde voet gespeeld worden. Dit werd goed opgepikt, er werd rustig gevoetbald en bewust het zwakke been gezocht. Met een eindstand van 26-0 zijn we een ronde verder in het bekertoernooi. 21-10-2017

Budel JO9-4 - Tivoli JO9-1 0-20

Vooraf was de verwachting dat we tegenstand zouden krijgen tijdens deze bekerwedstrijd, omdat de tegenstander in de competitie tegen JO9-2’s moet. Maar het was na 1 minuut al duidelijk dat ook deze bekerwedstrijd te gemakkelijk zou worden gewonnen. Leuk natuurlijk om weer een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Tijdens de wedstrijd zag je wel wat onderdelen terug waarop getraind wordt, dat was positief, hopen dat we dat ook kunnen laten zien als er meer druk gezet wordt door de tegenstander. Tijdens de competitiewedstrijden moet gelukkig wel goed, hard gewerkt worden, dus we kijken er alweer naar uit. Op naar de 3e ronde Beker. 17-02-2018

Bekerwedstrijd laatste 8

Tivoli JO9-1 – Eindhoven JO9-2 2-6

De kids keken zo uit naar de bekerwedstrijden, omdat we ondertussen bij de laatste 8 waren doorgedrongen. Helaas werd deze wedstrijd tegen Eindhoven JO9-2 in de carnavalsvakantie ingedeeld en dat 1 week van te voren. Met als resultaat: 3 kids op vakantie en op laatste moment de reservekeeper ziek. Dus op zaterdagochtend gelukkig nog 2 kids van JO9-2 bereid gevonden om met ons mee te doen. De competitiewedstrijd tegen Eindhoven JO9-2 hadden we net verloren, dus als we compleet waren, hadden we zeker kans. Nu zou het een stuk lastiger worden. Op het harde, witte veld was het ook nog eens lastig voetballen, hier hadden alle spelers last van. Door het ontbreken van het aantal spelers, moesten we erg op de verdediging hangen, waardoor we nauwelijks kansen konden creëren en constant onder druk stonden. Met hard werken en veel inzet bleef de schade tot de rust beperkt, 2-3. De 2e helft probeerden we te forceren door meer naar voren te spelen, maar dat gaf de tegenstander ook meer ruimte. Deze benutte ze goed waardoor zij uiteindelijk tot 2-6 uitliepen. Een pleister voor op de wond: met penaltyschieten hebben zij niet gescoord en wij 4 keer. Jammer jongens. Volgende keer proberen we weer een ronde verder te komen. Nu weer focus op de competitie.