Activiteiten Veteranen
© Copyright s.v.Tivoli

Zaalvoetbal Veteranen

Plofballen voor de cluboudsten

Sneeuw, steenharde velden, maillots, thermoshirts, handschoenen en een oranje bal. Dat zijn de ingrediënten die de veteranen het liefst ontwijken zolang dit niet per se noodzakelijk is. Als je ouder wordt, kun je nu eenmaal minder goed tegen de kou… Dit probleem wordt iedere winter opgelost door uit te wijken naar de zaal, de zaal van Piet om precies te zijn en wel om 16.00 uur op 14 januari jongst leden. Er waren op voorhand al drie teams ingedeeld die elk twee wedstrijden van twintig minuten zouden spelen, dus wat kon er nu nog misgaan? Door allerlei omstandigheden kregen zij vlak van te voren nog met veel afmeldingen te maken, waardoor er slechts twee teams geformeerd konden worden die dus een wedstrijd van een uur zouden afwerken. Team Blauw bestond uit: doelman Hennie, Stef, Michael, John M., Danny, Perry, Hakan, Frank V. en Ferry. Team Rood bestond uit: doelman Jeffrey, Marcel, Marc, Henk, Frans, Thuur, Gijs en Robert. Dit lijken voor zaalvoetbalbegrippen wel erg grote teams, maar dit werd sneller opgelost dan gedacht. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de eerste blessuregevallen dienden zich al aan. Thuur, Ferry en John M. kregen al snel last van een blessure en moesten de strijd vroegtijdig staken. Op het veld ging de strijd ondertussen redelijk gelijk op, totdat Team Rood halverwege de eerste helft de ban wist te breken en dus op 0-1 kwam. Daarna kwam een echte zaalvoetbaluitslag sneller in zicht en werd er met een 1-3 tussenstand voor Team Rood de rust bereikt. De tweede helft ging het hard en moesten beide doelmannen regelmatig de bal uit het net vissen. Duidelijk werd wel dat Marcel misschien dan toch zijn roeping gevonden lijkt te hebben, want met een hattrick tekende hij in zijn eentje voor de helft van het aantal doelpunten van Team Rood. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-6 voor Team Rood. De goede en slechte momenten uit de wedstrijd werden daarna in de kantine nog uitvoerig geanalyseerd, waarna het licht ook daar om 23.00 uur uit ging. De Webryder, Marc van Hout