Activiteiten Algemeen
© Copyright s.v.Tivoli

SV TIVOLI: CLUB VAN DE MAAND

Met dank aan de initiatiefnemers van FC Eindhoven en Amateurvoetbaleindhoven.nl is afgelopen februari onze eigen SV Tivoli uitgeroepen tot Club van de maand! Normaal gesproken is er slechts een club de Club van de maand, maar door de vriendschappelijke band die Tivoli en Sterksel het afgelopen seizoen hebben opgebouwd, is ook Sterksel ditmaal uitgeroepen tot Club van de maand. Als beloning hiervoor konden alle leden van beide clubs op vrijdag 3 maart gratis naar de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Telstar in de Jupiler League. Ook werden beide besturen in de business club ontvangen en mochten er elf jeugdspelers meelopen met echte profs in de line-up! Vanaf een uur of zeven verzamelden er zich ongeveer zo’n tachtig Tivolianen bij de poorten van het Jan Louwers stadion. De oudere leden gewoon om er een gezellige wedstrijd van te maken, onder het genot van een biertje en de elf geselecteerde spelertjes redelijk gespannen omdat zij dus mee het veld op mochten. Het bestuur werd ondertussen in de business club ontvangen en mocht nog even naar het veld om op de foto te gaan met de trainer van FC Eindhoven, Ricardo Moniz. Kort daarna was het dus de beurt aan onze jongste leden. Hand in hand met de spelers van de FC, die onder andere in het verleden bij clubs als PSV, Feyenoord en Anderlecht hebben gespeeld, mochten zij het heilige gras betreden. Toen alle plichtplegingen gedaan waren, mochten zij ook een plekje zoeken op de tribune en kon de eerste helft beginnen. Dat Telstar al snel op voorsprong kwam en dat FC Eindhoven de score voor de rust alweer had omgedraaid, was veel mensen ontgaan, maar tijdens het pauzeprogramma was iedereen weer alert. De Tivoliaantjes mochten wederom het veld op, dit keer om penalty’s te nemen. Zodoende maakten de meesten hun eerste doelpunt in een echt stadion, dus was er nog meer reden tot juichen! Na de rust ging de wedstrijd uiteraard weer verder en vlogen de doelpunten de toeschouwers weer om de oren. Ook bleek dat de aanvoerder van FC Eindhoven Dario van den Buijs tijdens de rust goed op de Tivoliaanse penalty’s had gelet, want in de tweede helft wist hij nog twee keer te scoren vanaf de stip. Telstar deed ook nog een duit in het zakje en dus was de eindstand bepaald op 4-2. Hierna werd er door een aantal leden een afzakkertje gepakt in het supportershome en de anderen gingen voldaan naar huis. Het was een mooi moment voor de Tivolianen om eindelijk, terecht, als Club van de maand te worden benoemd. De leden hebben het goed naar zijn/haar zin gehad en kijken ook met een speciaal gevoel terug op het moment van de line-up en de penalty’s. De webryder, Marc van Hout