TIVOLI JO13-1

TSC – INTERNATIONAAL TOERNOOI (JO13)

(van onze secretaris en correspondent Marc van Hout en onze redacteur Jack Engelen) In het weekend van 17 en 18 juni 2023 wordt er een groots opgezet internationaal toernooi (“TSC International Tournament 2023”) georganiseerd door vv TSC Oosterhout voor jeugdteams in de leeftijd onder 13 jaar. Het lijkt erop, dat dit een bijzonder toernooi gaat worden met deelname van 40 voor het merendeel gerenommeerde teams uit binnen- en buitenland, zowel uit de prof- als de amateursector. En natuurlijk is het zeer speciaal, dat onze Tivoli-JO13 een uitnodiging heeft gekregen om deel te nemen en daar hebben ze uiteraard graag gehoor aan gegeven.

Het Toernooi

Dit toernooi wordt gespeeld in Oosterhout (in het zuiden van Nederland) bij het sportpark 'De Warande' (Warandelaan 10-14, 4904 PC Oosterhout) op de velden van vv TSC Oosterhout. Het toernooi is voor de U13 (geboortejaar 2010) en is een unieke mix van amateur- en professionele teams. De deelnemers komen uit heel Europa (en zelfs daarbuiten), het is de kans voor een amateurspeler om tegen de club van je dromen te spelen en er kunnen slechts maximaal 40 teams deelnemen. Ieder team speel 8 of 9 wedstrijden van 25 minuten, verdeeld over beide toernooidagen (5 op zaterdag en 3 of 4 op zondag), we spelen 11 tegen 11. In de 1e poulefase zijn de professionele teams en de amateurteams door elkaar gemixt, na de 1e poulefase gaan de winnaars en nummers 2 door naar de Gouden Route en de nummers 3,4 en eventueel 5 volgen de Zilveren Route. Beide routes hebben een winnaar die met een mooie beker naar huis gaat.

Het sportpark

Het “TSC International Tournament” wordt gespeeld op het sportpark van vv TSC Oosterhout. Daar zijn 5 speelvelden waarvan 2 kunstgras en 3 natuurgras. Het sportpark is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd, de kleedkamers, kantine en speelvelden zijn allemaal in perfecte staat en het hoofdveld met de oude tribune vormt een fantastisch decor voor de finale van het toernooi.

De organisatie

Het “TSC International Tournament” wordt georganiseerd door 4 erg betrokken voetbalfans, die alle 4 betrokken zijn bij vv TSC Oosterhout. We werken samen met onze Duitse partner Fritz Raddatz, die al vele jaren ervaring heeft met het organiseren van gelijkaardige toernooien voor de U10 en U11 in Hannover. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door een grote groep vrijwilligers, die beide dagen op het sportpark aanwezig is om mee te helpen een onvergetelijke ervaring te maken voor de deelnemers, fans en toeschouwers. De scheidsrechters en grensrechters zijn van het niveau dat je van het toernooi mag verwachten. De scheidsrechters en grensrechters zijn allemaal van minimaal amateurdivisie-niveau en sommigen zijn regelmatig betrokken bij jeugdinterlands.

De vorige edities

De eerste editie van het “TSC International Tournament” werd in 2019 gehouden. Bij deze 1e editie hadden we al een mooie mix van amateur- en professionele teams vanuit heel Europa en zelfs een deelnemer uit Algerije. De bekende teams die in 2019 deelnamen, waren AC Milan, Inter Milan, Paok Saloniki, Galatasary, Benfica, Stabaek, Hammerby, ADO Den Haag en NAC Breda. Aangevuld met minder bekende professionele teams en amateurteams uit Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk hadden we een fantastisch deelnemersveld van 37 teams. Na 2 prachtige dagen met fantastische wedstrijden werd de finale tussen Galatasary en Inter Milan gewonnen met 0-1 door het team van Inter Milan. De foto's van deze 1e editie kun je hier vinden: https://www.flickr.com/photos/182337469@N08/sets/72157709289379076/ De edities van 2020 en 2021 konden helaas niet doorgaan, maar in 2022 konden we dan eindelijk onze 2e editie spelen. Deze 2e editie had een top deelnemersveld, 24 amateurteams en 16 professionele teams (Juventus, AC Milan, Bayern München, RB Leipzig, BVB Dortmund, Borussia Mönchengladbach, PSV Eindhoven, Vitesse, Heerenveen, WIllem II, RB Salzburg, Randers FC, Esbjerg, Djurgårdens, Vejle BK en FC Victoria Rosport). Twee top dagen met mooie wedstrijden resulteerden in een finale tussen Borussia Mönchengladbach en Dortmund, welke uiteindelijk gewonnen werd door Borussia Mönchengladbach na strafschoppen. De foto's van de 2e editie kun je hier vinden: https://www.flickr.com/photos/182337469@N08/sets/72177720300240113/ De film van 2022 op YouTube vind je via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=uKSSXlJX-ow&t=2s

Deelnemersveld 2023

Met de 40 teams, die zich inmiddels hebben ingeschreven, is het deelnemersveld compleet. Hier volgt een opsomming en de plaatjes van die 40 teams: vv TSC – Nederland, Borussia Mönchengladbach (Duitsland), Bayer 04 Leverkusen (Duitsland), SC 't Zand (Nederland), De Betrokken Spartaan (Nederland), vv Baronie (Nederland), Aarslev Boldklub (Denemarken), 1. FC Köln (Duitsland), Paris Saint-Germain FC (Frankrijk), Esbjerg fB (Denemarken), Koninklijke HFC (Nederland), Bodø/Glimt (Noorwegen), IFK Stocksund fc (Zweden), SV Nootdorp (Nederland), Excelsior Rotterdam (Nederland), PAOK Saloniki (Griekenland), PSV (Nederland), Vålerenga IF (Noorwegen), vv Gemert (Nederland), Soccer Academy Breda (Nederland), Górnik Zabrze (Polen), IFK Stocksund fc 2 amateurs (Zweden), AC Milan (Italië), Djurgårdens IF (Zweden), FC Dinxperlo (Nederland), PAOK Diaplasis (Griekenland), SV Schalkhaar (Nederland), Calcio Academy (Duitsland), vv Geldrop (Nederland), Hellerup IK (Denemarken), Newcastle United (Engeland), Wooter Academy (Nederland), S.V. Tivoli (Nederland), HBS (Nederland), MVLA California (United States), Feyenoord (Nederland), rkvv Westlandia (Nederland), SCBP’22 (Nederland), B.93 (Denemarken) en HVV Hollandia (Nederland). Op de website van vv TSC Oosterhout https://tsc-international-tournament.nl/ kun je alles nog eens nalezen..

Tot slot

Aangezien het een tweedaags toernooi is, is het voor de meeste deelnemers prettig om te overnachten. De organisatie biedt diverse mogelijkheden tot overnachting in Oosterhout met verblijf in diverse 3* en 4* hotels in de regio of in bungalowpark “De Katjeskelder”, op loopafstand van het sportpark. Er kan gekozen worden voor 2 à 3 overnachtingen inclusief ontbijt. Maar zelf regelen of niet overnachten met alleen maar deelname aan het toernooi behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de trainers en spelers is er gedurende het toernooi lunch, drinken en fruit beschikbaar op het sportpark. Om in contact met de organisatie te komen kun je een mail sturen naar: tsc.international.tournament@gmail.com1. Zij helpen je graag met al je vragen over deelname, verblijf of andere toernooizaken. Al met al lijkt het ons een geweldige ervaring te worden voor onze jongens van de JO13, die ze niet snel zullen vergeten.